Sverige: 2 döda efter 7 våningars fall inför ABBA-hyllningskonsert

De som dog var bland annat personen som föll, tillsammans med en av personerna de landade på

Minst två personer är döda och ytterligare en skadad efter att en publik föll sju våningar in i en folkmassa i ett konserthus i Sverige på tisdagskvällen, enligt rapporter.

Cirka 1 000 personer hade samlats vid Uppsala Konsert & Kongress hall för en 19.30-tiden. ABBA-hyllningskonsert nära bandets hemstad i Stockholm.

Ungefär 30 minuter innan konserten skulle börja föll en person från sjunde våningen och landade på två andra i den öppna foajén på bottenvåningen, uppger polisen.

– Vi fick ett samtal om att någon antingen hoppat eller fallit från hög höjd, säger polisens presstalesman Magnus Jansson Klarin till nyhetsbyrån AFP.

De som dog inkluderar personen som föll, tillsammans med en av personerna de landade på, rapporterade BBC. Den tredje personen fördes till sjukhus med icke-livshotande skador.

Offren har ännu inte namngetts av myndigheterna.

Konserthuset stängde efter händelsen då polisen förhörde vittnen på platsen, rapporterade uttaget. Klarin sa att poliser arbetade för att fastställa exakt vad som hände – samtidigt som de noterade att det var för tidigt att säga att ett brott hade inträffat.

Eventföretaget som organiserade showen, MTLive skrev på Facebook att tisdagens konsert var inställd, och “alla är i chock.”

“Tyvärr måste vi meddela att en fruktansvärd händelse har hänt. Vad vi vet är att någon hoppade [eller] ramlade högt i arenan och slog andra människor”, säger företaget. – Just nu vet vi inte så mycket mer.

Den tragiska händelsen inträffade när ABBA, den svenska popgruppen bestående av Benny Andersson, Frida Lyngstad, Agnetha Faltskog och Björn Ulvaeus, ska släppa sitt första album på fyra decennier den här veckan.

Källa:- foxnews.com

admin

Read Previous

‘Summers are becoming unbearable’: living on the frontline of global heating | Climate crisis

Read Next

Effect of Exercise, Escitalopram, or Placebo on Anxiety in Patients With Coronary Heart Disease

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *